Od kilku lat w mediach wszelkiego rodzaju trwają kampanie dotyczące zdrowego stylu życia. Specjaliści apelują o lepsze odżywianie się i zażywanie większej ilości ruchu. Nie chodzi też o uprawianie sportów wyczynowych, ale o zwiększenie aktywności fizycznej poprzez jazdę na rowerze lub spacery.

Ponadto nikomu chyba nie trzeba tłumaczyć, że zdrowe odżywianie się sprawia, że nasz organizm funkcjonuje lepiej, a my sami czujemy się weselsi i mamy więcej energii do działania.

Do tego wszystkiego najczęściej wielu z nas zażywa różne dodatkowe witaminy, minerały i suplementy, które powinny wzbogacać nasze diety. Książka pod prostym tytułem „Witaminy, minerały i suplementy”, kryje w sobie skarbnicę wiedzy dotyczącą tej właśnie tematyki.

Jest to pozycja idealna dla każdego, kto używa dodatkowych witamin i minerałów i chce dowiedzieć się więcej na temat sposobu ich działania. Z książki dowiadujemy się jak sprawdzać wartość poszczególnych preparatów, czy i jaka jest dla nich alternatywa, które z reklamowanych produktów warto kupować, a które lepiej omijać szerokim łukiem?

Ponadto autor przekazuje nam cenną wiedzę na temat różnic między naturalnymi i syntetycznymi witaminami, gdzie znajdziemy testy porównawcze rozmaitych suplementów, dowiemy się jak sprawdzić wiarygodność sprzedawcy i jak osiągnąć lepsze efekty zdrowotno – profilaktyczne.

Zgubiony wśród przesłaniających rzeczywistość reklam klient dowie się, że produkty instant dostarczają organizmowi dużą ilość kalorii przy niewielkiej wartości odżywczej, że proces mycia i gotowania warzyw i owoców może doprowadzić do utraty około 90% ich wartości witamin i innych ważnych składników, a warzywa mrożone zawierają 50 % mniej witaminy C niż świeże.

(Visited 6 times, 1 visits today)